Ikke kløende hudlidelser

Hypothyreodisme

For lavt stofskifte giver anledning til hudproblemer. Pelsen bliver tynd og der ses ofte et symmetrisk hårtab. Huden bliver skællende, tør, mørk evt. fortykket og kan føles fedtet. Lidelsen giver ikke i sig selv anledning til kløe, men da der ofte støder sekundær hudbetændelse til kan der optræde kløe.
 

Cushing syndrom

En kompliceret endokrinlidelse oftest forbundet med øget drikkelyst, øget urinering og øget appetit. Der ses hårtab og hudforandringer i form af bl.a tyndere hud, evt mørke fedtpropper i hårsækkene og der ses hyppige eller kroniske hudinfektioner.
Læs mere om Cushing syndrom hos hund på netdyredoktor.dk
 

Ringorm

Sygdommen forårsages af en svamp og er en lidelse som kan smitte mellem hund, kat og mennesker. Hårene knækker af og laver hårløse/tyndhårede områder oftest er der ingen eller kun let kløe, men der kan ses rødme, skæl og skorpedannelse i huden. Forandringerne ses ofte i hovedet og på forbenene.
Læs mere om ringorm hos kat på netdyredoktor.dk

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.