Tandbehandling

Tandbehandling

Tandsten, tandkødsbetændelse og parodontose

Den hyppigst forekommende lidelse i mundhulen er tandsten og tandkødsbetændelse. Det vil i individuelt tempo og ubehandlet resultere i en regulær parodontose med tab af det benede fæste, som tanden skal sidde fast i, hvilket resulterer i løse tænder, som ikke kan reddes.

Hvis vi gerne vil bevare hundens tænder længst muligt, er det vigtigt med forebyggende tandarbejde. Det forebyggende arbejde består både af tandpleje hjemme men også af regelmæssig tandcheck hos dyrlægen. Se undermenuen Tandbørstning for gode råd til den hjemlige tandpleje. Hver gang vi laver et sundhedscheck på hunden, kigger vi i munden og vurderer mængden af tandsten, graden af rødme og irritation, hundens ånde, om der er irritation/ætsninger på kindslimhinderne osv. og laver en vurdering af, om hunden bør have renset tænder i narkose.

Tandrensning

Under narkose har vi mulighed for at rense tænderne med vores ultralydsudstyr og polere efter med pimpsten, så tandfladerne er fine, rene og glatte efterfølgende. Men et tandeftersyn er mere end bare en rengøring. En vigtig opgave er også at skønne, om der kan være noget galt med tanden under tandkødsranden. Til det bruger man håndinstrumenter, som måler tandkødslommer samt renser op for tandsten under tandkødsranden.

Det er arvelig betinget, hvor disponeret man er for parodontose, og derfor er det også individuelt, hvornår man får brug for sin første tandrens, og hvor tit man behøver at få tænderne tjekket og renset.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®