Før og efter bedøvelse og operation

Før bedøvelsen

Når din hund eller kat møder ind til bedøvelse i forbindelse med operation, tandbehandling eller andet, er det vigtigt, at dyret er forberedt til det. Vær opmærksom på

  • at dyret er fastende, og derfor ikke skal have have foder fra aftenen før bedøvelsen,
  • at dyret har fri adgang til vand, indtil det afleveres til bedøvelse,
  • at hunde er luftet grundigt før de afleveres på klinikken.

Efter bedøvelsen

Vi beholder dit dyr på klinikken til det er helt vågent. Efterfølgende vil dyret i nogle timer være påvirket af bedøvelsen. Det kan være lidt usikkert på benene og være mere træt end normalt. Sørg for at dyret kan opholde sig et fredeligt og lunt sted.

Dyret må spise og drikke, når det kommer hjem efter operationen. Begynd med at give foder i små portioner ad gangen.

Der kan være udleveret medicin til behandling efterfølgende. Det er vigtigt, at dyret får sin medicin. Får dyret bivirkninger af medicinen eller er der problemer med at give medicinen, skal du kontakt os, så vi kan finde en løsning.

Operationssår og sting

Har dit dyr et operationssår, er det vigtigt, at det ikke slikker, bider eller kradser i det. Udleveret krave eller bodystocking skal anvendes som foreskrevet. Slikker, bider eller kradser dyret i såret, er der stor risiko for, at det bliver inficeret og springer op. Er du i tvivl, om såret er, som det skal være, skal du kontakte os.

Sting skal normalt fjernes 10 til 14 dage efter operationen. I nogle tilfælde anvendes et opløseligt suturmateriale, og så er det ikke nødvendigt at fjerne stingene.

Særligt for kaniner og gnavere

Kaniner og gnavere skal ikke være fastende før bedøvelsen, men skal have adgang til foder og vand, indtil de afleveres på klinikken. Dyret må gerne have lidt hø med, så det kan begynde at spise, så snart det er vågent igen.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®