Rejse med hund og kat

Regler

Skal du rejse til andre lande i Europa med din hund eller din kat, skal du sikre dig, at dit kæledyr har:

  • ID-mærkning i form af mikrochip
  • Rabiesvaccination (Mindst 21 dage før rejse)
  • EU-pas til selskabsdyr

Skal din hund rejse til Norge, Finland, Storbritannien, Irland eller Malta, skal den 1 -5 døgn før indrejse behandles mod bændelorm af en dyrlæge, og behandlingen skal attesteres i hundens pas.

Du skal desuden være opmærksom på, at visse hunderacer kan være ulovlige i nogle lande. Nærmere oplysninger kan fås hos Danmarks ambassade i det enkelte land.

Læs de opdaterede regler for rejse med kæledyr på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Sygdomme

Går turen med din hund mod syd, skal du være opmærksom på, at der er andre infektionssygdomme end dem, vi har i Danmark.

Leishmanisis er en alvorlig sygdom, der er udbredt i Sydeuropa. Sygdommen overføres primært af sandfluer. Flere flåtoverførte sygdomme er ligeledes udbredte i Sydeuropa. Vi anbefaler derfor, at man beskytter sin hund med repellerende antiparasitære midler under hele rejsen sydpå. Hunde kan desuden vaccineres mod Leishmaniasis.

Under de sydlige himmelstrøg findes andre indvoldsparasitter end de, der er udbredt i Danmark. Vi anbefaler derfor, at din hund behandles mod indvoldsorm efter hjemkomst fra rejser sydpå.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®